Elever forteller om Ydalir

Frydenlund blir etter hvert naboskolen til Ydalir skole. I juni har elevene der hatt klima og Ydalir på timeplanen, og avsluttet med å besøke tomta der Ydalir skole skal stå ferdig i 2019.

Prosjektleder for Ydalir, Anna-Thekla Tonjer, besøkte elevene i 6. og 7. trinn ved Frydenlund skole og fortalte om hvordan den nye bydelen i Elverum. Her fikk de høre mer om hvordan Ydalir skal gjøre det enkelt å leve miljøvennlig i et samfunn med stadig strengere krav til miljøvennlige løsninger – både i byggebransjen og dagliglivet.

Temaene spant seg fra Paris-avtalen til fjernvarme og sykkel, men mest av alt om hvor viktig det er å skape et miljø det er hyggelig å bo i. Og selv om det kanskje er mer fristende å tenke på sommerferien i disse dager, viser Østlendingens intervju med dem at de absolutt har fulgt med i timen. Lokalavisen tok en prat med dem, da 4.-7. trinn besøkte skoletomta der Ydalir skole skal stå ferdig i 2019, for å ta et bilde av framtidens elverumsinger – i Y-form så klart.

Se Østlendingens film om elevene som forteller om hvordan de mener Ydalir vil bli (krever abonnement):

Elever ved Frydenlund skole på besøk i Ydalir.