Smarte infoplakater på plass i Ydalir

I Ydalir vokser den nye bydelen fram. Mange tar turen til bakkekammen nedenfor Kjerneby for å følge prosjektet på nært hold. Nå har Elverum Vekst satt opp informasjonsplakater med praktiske hull i midten slik at du kan lese om akkurat det du står og ser på.

– Vi ønsker at folk skal gjøre seg kjent med den nye bydelen. I takt med at infrastrukturen kommer på plass, kan publikum enkelt ta seg rundt på veiene i området, sier prosjektleder i Elverum Vekst, Anna-Thekla Tonjer.

Takket være et samarbeid med Elverum videregående skole finnes det også en ny møte- og rasteplass på bakkekammen. Inspirert av skogen og slanke furustammer, vant Sunniva Wik Amundsen designkonkurransen som ble holdt i vår. Hun er elev ved linja Kunst, design og arkitektur på Elvis. Elevene på VG1 Byggfag har stått for produksjon og montering.

– Her kan de som går tur i området ta seg en pust i bakken og nye utsikten, sier Tonjer.

TRYGT OG GRØNT

Skolen og barnehagen skal stå ferdig til skolestart høsten 2019. Arbeidet er i rute; allerede nå kan forbipasserende få et godt inntrykk av hvordan de to bygningene i massivtre kommer til å se ut den dagen de åpner dørene. Også salget av tomter til privatpersoner i bydel Ydalir er i gang.

Anslagsvis halvparten av alle nye boliger i Elverum bygges i Ydalir. I løpet av en 10 til 15-års periode vil klimavennlige leiligheter og eneboliger omkranse skolen og barnehagen, i et nabolaget preget av frodige grøntområder.

– Ydalir vil bli en trygg, grønn og sentrumsnær bydel. En høy andel av byggematerialene som brukes er enten i tre eller andre materialer med lave klimautslipp. Ydalir bydel skal være urban og bærekraftig på samme tid, sier Tonjer.