Tette tak i Ydalir

Torsdag (21.12.2018) inviterte byggherre Elverum kommune til kranselag i den nye idrettshallen i Ydalir. Fire uker før planen kunne alle bidragsytere feire at Ydalir skole og barnehage nå er under tett tak.

Kranselag er en gammel tradisjon der byggherren takker arbeiderne for at taket er tett på nybygget og en milepæl er nådd.

Elverum kommune stilte med kake, kaffe og rosende ord. Også totalentreprenør Betonmast Innlandet avd. Hamar var fornøyd, både med egen innsats og innleide underentreprenører – som for en stor del består av lokale firmaer.

Det er til sammen 8500 kvadratmeter som nå er sikret mot vær og vind. Prosjektleder for Ydalir i Betonmast Innlandet avd. Hamar, Henning Sørlie, kunne fortelle om god stemning på byggeplassen.

BYGGER I MASSIVTRE

– Vi begynte å bygge skolen og barnehagen rett etter påske i år. Nå er begge bygg tette, og vi ligger fire uker foran den opprinnelige fremdriftsplanen. Innendørs er vi allerede godt i gang med å male vegger og legge gulvbelegg. Det er vi så klart kjempefornøyde med, sier Sørlie.

Å bygge i massivtre slik det blir gjort i Ydalir, har sine klare fordeler. Mye er prefabrikkert og kommer til byggeplassen som ferdige elementer. Bygget reiser seg dermed forholdsvis raskt. I tillegg er det bra for det fysiske arbeidsmiljøet.

– Vi slipper å borre i betong og det blir mye mindre betongstøv i lufta. Det er også mye enklere å montere rør og elektriske komponenter når vi har treverk å skru i. Jobben blir rett og slett unnagjort på kortere tid, sier Sørlie.

SKOLEN BLIR SAMLINGSPUNKTET

Ydalir skole og barnehage blir et naturlig sentrum i Elverums nye, miljøvennlige bydel. Særlig skolen tar mål av seg til å bli et lokalt nav med aktiviteter både ute og inne også etter ordinær skoletid.

Prosjektleder i eiendomsstaben, Heidi Erikstad, sa i sin tale at Ydalir skole skal fungere som en samfunnsbygger.

– Ydalir skole skal være samfunnshuset, samlingspunktet, folkehelsebyggeren og integrerings- og inkluderingsarenaen i vår nye bydel, sa hun.

Erikstad takket alle for utvist yrkesstolthet og eierskap til prosjektet.

– Vi er mange som har troen på at Ydalir skole og barnehage blir to fantastiske anlegg. Takk for innsatsen, alle sammen, sa hun.