Om Elverum

Med 21 000 innbyggere og stabil vekst er Elverum en hyggelig by å bo i med et variert tilbud. I Elverum er det hjerterom.

Vi har et stabilt innlandsklima med relativt lite nedbør, hvite vintre og varme somre gir mulighet for mange aktiviteter.

I tillegg til å være skoghovedstaden i Innlandet, huser Elverum blant annet Sykehuset Innlandet, Høgskolen i Innlandet og Forsvaret. Det er kort vei til Hamar, Trysil og Åmot, samt Solør-kommunene i sør.

Urban og naturnær på samme tid
Foto: Rakel J. Berg
På tur i Elverumsskogen.

Volumfestivalen, Festspillene i Elverum og diverse film- og matfestivaler bidrar både til god stemning og å sette Elverum på kartet. Naturen innbyr til aktiviteter som jakt, fiske, sykkel, vandring og ski, men her er det også et godt yogatilbud og aktive miljøer innen alt fra kampsport til orienteringsløp og klatring.

På Ungdommens hus er det morsomt å være, med godt utvalg i instrumenter og lydutstyr, og her har flere P3-band blitt født. Sentrum har flere gode kafeer med fokus på lokale råvarer og god stemning. Vi pleier og si at hos oss er det urbant nok!

Jobb og næring

I tillegg til større statlig virksomhet, har Elverum flere solide arbeidsplasser innen for eksempel arkitektur og anleggsarbeid. På Terningen Arena er mange bedrifter samlet under samme tak, blant annet det norske kontoret til EON reality – verdens ledende aktør på VR- og AR-teknologi.

Hvis du vil starte for deg selv, finnes det et eget støtteapparat for næringsutvikling (ERNU), og gode løsninger for kontorplasser som Kulturkollektivet er et eksempel på. Nærheten til Hamarregionen, Trysil og Rena gir enda flere muligheter for å finne drømmejobben.

Historisk sus

Glomma flyter stille forbi midt i byen som var arena for kong Haakons nei til nazistenes krav under andre verdenskrig. Kongens videre flukt førte til bombing av byens sentrumsområder, som i dag er preget av en gjennomført etterkrigsarkitektur. Elverum er en museumsby med Glomdalsmuseet og Norsk skogmuseum som de største aktørene. Her arrangeres også jakt- og fiskedagene, som skaper mye liv i Elverum på sensommeren hvert år.

Foto: Rakel J. Berg
Elverum fotball ble stiftet i 1907 og arrangerer blant annet en av Norges største turneringer, Elverumsturneringen.